Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hitno rešiti problem nelegalnih radio stanica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 05. 2013.

Izvor: Beta

Hitno rešiti problem nelegalnih radio stanica

Udruženje radio stanica Srbije RAB zatražilo je u utorak od nadležnih državnih institucija da što pre reše brojne, nagomilane probleme emitera, pre svih postojanje piratskih radio stanica.

 

Apel je upućen nadležnima u Ministarstvu spoljne, unutrašsnje trgovine i komunikacija, Ministarstvu za kulturu i informisanje, Ratelu, Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) i novinarskim udruženjima.

RAB Srbija protestuje što posle osam godina od kada su podeljene frekvencije na konkursima, u Srbiji još postoji veliki broj piratskih radio stanica.

Udruženje smatra da je obaveza RRA i Ratela, a na osnovu postojećih zakonskih akata, koji jasno odredjuju pravila postupanja u slučajevima emitovanja programa bez dozvole, da štite prava legalnih emitera.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi