Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tijanić: Vučić je srušio stereotip o srpskoj desnici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 05. 2013.

Izvor: Naše novine

Tijanić: Vučić je srušio stereotip o srpskoj desnici

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić smatra da je pretplata, kada je moguća, najbolji model finansiranja javnog servisa, ali ako budžet može da izdrži, onda je rešenje državno finansiranje da bi se olakšao položaj građana.

Upitan o stanju medijskih sloboda u Srbiji, Tijanić je u intervjuu „Blicu“ cinično odgovorio da je „sve u najboljem redu“, ističući da tradicionalističke novine nemaju čitaoce, dok su ostale na obodu anarhije.

- Danas vam za bavljenje novinarstvom nije potrebna pismenost, samo mobilni telefon i krvožednost - izjavio je Tijanić, koji smatra da je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić srušio pet važećih stereotipa, ali da ima samo dve ili tri godine vremena da nađe odgovor na pitanje koje naziva „noćnom morom“ - kako i čime da ovu naciju vrati na smisleni posao. Prema njegovoj oceni, Vučić je srušio stereotip o srpskoj desnici koja je, po definiciji, smatrana antievropskom, zatim strah od tajkuna, potom da Srbi neće da pregovaraju i da sa Albancima nema pregovora, dok je istoriju zamenio ekonomijom.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi