Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Đurićima stiže pomoć
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 05. 2013.

Autor: J. Slatinac Izvor: Politika

Đurićima stiže pomoć

Posle teksta u „Politici” o jedanaestočlanoj porodici iz Laćarka, direktor „Elektrovojvodine” iz Sremske Mitrovice isplatio stari dug ove porodice za struju.

Jedanaestočlana porodica Todora Đurića, iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, neće ostati u mraku zbog duga za struju. Đorđe Faor, direktor „Elektrovojvodine“ iz Sremske Mitrovice, juče je na blagajni svoje distribucije isplatio stari dug porodice Đurić za utrošenu električnu energiju od 61.700 dinara i poslednji račun od 8.600, tako da mali Đurići – Cvija (12), Miloš (11), Milan (10) Nemanja (9), Milica (8), Stefan (6), Mihajlo i Ognjen (4) i Uroš (1) – i mama Jovanka neće biti u mraku.

 

Priču o ovoj mnogočlanoj porodici iz sela Laćarka smo objavili 18. maja i evo, akcija da im se pomogne je počela, a već stižu i obećanja da će se naći i posao za oca Todora, te da će ova najveselija, najbogatija, ali i najsiromašnija porodica, supruga Jovanka i otac Todor sa devetoro dece živeti bolje i sa manje briga. 

– Kada sam u novinama pročitao sa kakvim egzistencijalnim problemima se bori ova mnogočlana porodica, odlučio sam da im platim zaostale dugove za struju, da ih bar taj problem ne muči. I verujem da će posle objavljivanja priče o ovoj porodici sa devetoro dece mnogi priteći u pomoć. U svakom slučaju, Đurićima treba svi da pomognemo, jer su oni po broju dece trenutno najbogatija porodica, pa pozivam sve ljude dobre volje da daju skroman prilog – kaže Đorđe Faor.

Pored ovog humanog gesta, UNS-ov Klub novinara „Dimitrije Frušić“ iz Sremske Mitrovice doneo je odluku da organizuje humanitarnu akciju i prikupi sredstva kako bi u avgustu ova porodica mogla da pripremi šestoro dece za početak nove školske godine.

Kako je najavljeno, ovih dana glava porodice Đurića treba da dobije zaposlenje u Sremskoj Mitrovici, jer za sada oni žive od socijalne pomoći od 16.000 dinara i osam hiljada dinara dečjeg dodatka. Pored toga imaju i plastenik, koji im služi za proizvodnju povrća za vlastite potrebe

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi