Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šta će biti s RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 05. 2013.

Autor: S. Stanković Izvor: Dnevnik

Šta će biti s RTS

Pitanje potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću i ministru finansija Mlađanu Dinkiću uputila je poslanica DSS-a Milica Radović. Nju je interesovalo kako će država rešiti finansiranje javnog servisa, s obzirom na njihove oprečne izjave o RTS. Ona je objasnila da to pitanje postavlja i kao članica Programskog odbora Radio-televizije Srbije, i navela da je zabrinuta zbog oprečnih Vučićevih i Dinkićevih izjava.

Ukazujući na to da javnost zaslužuje odgovor, Milica Radović je podsetila na to da je Dinkić rekao da RTS neće moći da bude finansiran iz budžeta jer bi to bio veliki udar na državnu kasu, dok Vučić na društvenim mrežama navodi da će biti ukinuta TV-pretplata za javni servis.

Poslanica DSS-a je rekla i da se u medijima pojavila informacija o tome da se EU protivi ukidanju TV-pretplate, i upitala da li će taj stav Unije postati obavezno uputstvo za ministre u Vladi Srbije.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

29.05.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 15:45

Formula

Da ponovim. Finansiranje delatnosti audio i audio-vizuelnih medijskih javnih sluzbi Srbije i Vojvodine trebalo bi da je iz sva tri tradicionalna izvora: 1/3 od pretplata, 1/3 iz budzeta i 1/3 od reklama, u skladu sa sa Preporukom (2007)3 Komiteta ministara država članica o misiji javne medijske sluzbe u informacionom društvu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi