Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ukidanje TV pretplate posle rekonstrukcije Vlade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 07. 2013.

Autor: M. R. P. Izvor: Blic

Ukidanje TV pretplate posle rekonstrukcije Vlade

Način budućeg finansiranja RTS-a i ukidanja pretplate neće biti poznat bar do iduće nedelje, jer uprkos najavama, Ministarstvo kulture juče nije predstavilo nacrte zakona o elektronskim medijima i javnim medijskim servisima. Nezvanično, razlozi su rekonstrukcija Vlade, ali i primedbe na nacrte koje su stigle od evropskih eksperata.

U Ministarstvu kulture i informisanja kažu da je prednacrt Zakona o elektronskim medijima završen, da će prednacrt Zakona o javnim medijskim servisima biti gotov do kraja sedmice, a da potom sledi javna rasprava.

Više izvora “Blica” potvrdilo je da u Ministarstvu kulture zapravo čekaju ishod dogovora o rekonstrukciji Vlade. Istovremeno, i eksperti EU zaduženi da pomognu u pripremi ovih zakona, prema tvrdnjama naših izvora, nacrt zakona o javnim servisima ocenili su kao veoma loš.

- Osim što ih koči rekonstrukcija, u Ministarstvu kulture nisu dobili signal kako će se finansirati javni servisi. Oni su sad između jasnog stava EU da budžetsko finansiranje nije dobro rešenje i stava Aleksandra Vučića koji je građanima obećao da će ukinuti pretplatu - kaže Vukašin Obradović, predsednik NUNS.

Direktor RTS Aleksandar Tijanić kaže da su „ jasno rekli da novca imaju do avgusta“, ali nije odgovorio kako će se RTS finansirati nakon toga.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi