Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  OEBS osudio pritvaranje Kezarovskog
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 07. 2013.

Izvor: B92, Tanjug

OEBS osudio pritvaranje Kezarovskog

Beč -- Predstavnik OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović osudila je danas odluku o daljem pritvoru za novinara Tomislava Kezarovskog u Skoplju.

Krivični sud u Skopju doneo je odluku o produženju pritvora za Kezarovskog, koji je već proveo dva meseca u zatvoru od kada je uhapšen 28.maja zbog članka koji je objavio 2008.godine u kojem je otkrio identitet svedoka u jednom slučaju ubistva.

Neprihvatljivo je da se u pritvoru drži novinar zbog svog izveštavanja. Već sam interevenisala dva puta proteklog meseca u ovom slučaju. Danas sam posebno zabrinuta zbog odluke suda o produženju pritvora na daljih 30 dana“, istakla je Mijatović u saopštenju.

Ona je pozvala vlasti da poslušaju glasove civilnog društva i apelovala na Tomislava Kezarovskog da obustavi štrajk glađu koji je započeo početkom nedelje.

Još jednom podvlačim značaj da novinarima bude dozvoljeno da obavljaju istrage u vezi pitanja od javnog interesa, slobodno od straha od zatvaranja i bez prisile da odaju svoje izvore. Apelujem na vlasti u Skopju da uzmu u obzir to pitanje kao veoma hitno i ozbiljno“, naglasila je Mijatović dodajući da dalje pritvaranje Kazarovskog već ima negativne posledice po slobodu medija u Makedoniji

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi