Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Željko Mitrović napadima i uvredama hoće da ućutka "Blic"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 07. 2013.

Izvor: Blic

Željko Mitrović napadima i uvredama hoće da ućutka "Blic"

Kolegijum dnevnog lista “Blic” i menadžment kompanije Ringier Axel Springer najoštrije osuđuju primitivne napade Željka Mitrovića na “Blic” i njegovog glavnog urednika Veselina Simonovića. Mitrović je brutalno zloupotrebio nacionalnu frekvenciju. Preko “Pinka” izneo je niz neistina i uvreda na račun “Blica” i glavnog urednika Veselina Simonovića.

Mitrović napada “Blic” i njegovog glavnog urednika jer želi da spreči objektivno i profesionalno izveštavanje “Blica” o tragičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao njegov sin. To predstavlja najgrublju zloupotrebu televizije čiji je vlasnik i nastavak Mitrovićeve prakse da se preko nacionalne frekvencije obračunava sa svakim ko mu nije po volji.

 Uz najdublje razumevanje prema porodicama koje je ova tragedija pogodila, “Blic” će i dalje u skladu sa najvišim profesionalnim standardima objektivno informisati javnost bez obzira na pritiske moćnika.

 Kako protiv glavnog urednika “Blica“ već nedeljama traje i primitivna kampanja “Pinka Montenegro” čiji je vlasnik takođe Mitrović, ostaje nam samo da nagađamo koji je pravi razlog napada Željka Mitrovića i od koga je dodatno naručena i plaćena ova kampanja protiv “Blica”.

 “Blic” zahteva da nadležni Savet Republičke radio-difuzne agencije hitno reaguje i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima najstrože kazni TV Pink. Savet RRA će tako sprečiti dalju primitivnu zloupotrebe nacionalne frekvencije od strane Željka Mitrovića. Samo ovakvom odlukom Savet RRA bi pokazao da se u Srbiji, koja pretenduje da postane članica EU, poštuju zakon, ljudska prava i medijske slobode.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi