Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mediji i nasilje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 08. 2013.

Autor: Vera Milanković Izvor: Politika

Mediji i nasilje

Naši mediji, naročito elektronski, konstantno upozoravaju na porast porodičnog i svakog drugog nasilja.

Pozivaju stručnjake koji, pored društva u celini – ma šta to značilo – optužuju i zdravstvene radnike što ne reaguju blagovremeno. Nikome ne pada na pamet da obrati pažnju upravo na uređivačku politiku elektronskih medija koji nas obasipaju vestima o porastu nasilja.

U igranim programima se eksplicitno emituju slike svakovrsnog nasilja: iživljavanje nad žrtvom, pa i onom već pokojnom, scene za obdukcionim stolom. Istovremeno, takozvani rijaliti programi poništavaju i ono malo dostojanstva koje je gledaocu preostalo.

Kada bi, makar u vidu probe, mediji ponudili bogat dramski program, dokumentarne emisije o naučnim, umetničkim i sportskim postignućima, kada bi televizijske vesti počinjale pozitivnim novostima, a voditelji TV tribina bili medijatori a ne provokatori, gde bi se bez obzira na stepen prisnosti, pred kamerama jedni drugima obraćali sa „vi“, onda bi elektronski mediji bili uzor kako se treba ponašati i ophoditi. Za samo mesec dana splasnula bi napetost i među gledaocima. Zar ne vredi pokušati?

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi