Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zakon o medijima 7. ili 8. avgusta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 08. 2013.

Izvor: Beta, B92

Zakon o medijima 7. ili 8. avgusta

Nacrt Zakona o elektronskim medijima biće poznat javnosti 7. ili 8. avgusta, kada će biti objavljen na sajtu Ministarstva kulture i informisanja. Prethodno je bilo najavljeno da će Nacrt o elektronskim medijima zakona biti poznat do 28. jula. Svi koji žele moći će elektronskim putem da dostave komentar na Nacrt zakona, a krajem avgusta biće organizovane prve javne rasprave.

Javna debata će 27. avgusta biti održana u Novom Sadu, 29. avgusta u Kragujevcu i 3. septembra u Beogradu. Posle završetka javnih rasprava, zakon se upućuje Vladi Srbije, koja će ga predložiti Skupštini Srbije na usvajanje.

U Ministarstvu nisu mogli da preciziraju kada bi zakon mogao da uđe u skupštinsku proceduru.

Ovaj zakon, kao i Zakon o javnom informisanju i medijima, trebalo je na osnovu Akcionog plana za sprovođenje Medijske strategije da budu usvojeni u Skupštini Srbije u martu.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

02.08.

2013.

Mrgud [neregistrovani] u 21:04

briga države

Odlično, ovako se brine o medijima.

Sad u najvećem jeku godišnjih odmora objavljujemo nacrt Zakona i održavamo javnu raspravu, a kadse cela Srbije vrati sa nekog odmora (Grčka, Crna Gora, Zavičaj i slično)već će sve biti gotovo.

Kao da se namerno nije stiglo u Julu mesecu...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi