Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA o napadima Pinka sledeće nedelje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 08. 2013.

Autor: M. R. P. Izvor: Blic

RRA o napadima Pinka sledeće nedelje

Nova sednica Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), na kojoj bi mogao da bude poništen konkurs za dodelu frekvencije koju je koristila TV “Avala”, ali i na kojoj će biti reči o napadima TV “Pink” na “Blic”, biće održana sredinom iduće nedelje, saznaje “Blic”.

Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA, nije mogao da precizira datum, ali kaže da je logično da sednica bude iduće nedelje jer 11. 8. ističe zakonski rok za dodelu frekvencije. Do poništavanja bi, kako je “Blic” već pisao, moglo da dođe po nalogu ljudi iz vrha Vlade Srbije. Odluka bi formalno bila obrazložena potrebom da se “Avaline” frekvencije koriste za proces digitalizacije.

Odluka o dodeli frekvencije je trebalo da bude doneta 23. jula, ali je sednica Saveta RRA odložena zbog „nedostatka kvoruma“. Izvori “Blica” tvrde da je na sednicu došlo osam od devet članova Saveta i da bi, da su glasali, frekvencija pripala “Kopernikusu”.

Nesumnjivo je i da bi poništavanje konkursa doprinelo ubrzavanju digitalizacije, koji je i međunarodna obaveza Srbije. Ministar telekomunikacija Rasim Ljajić podseća da je i ranije od RRA tražio da ne raspisuju konkurs jer su frekvencije neophodne za ispitivanje digitalnog signala. - Ako se one oslobode, za mesec dana digitalnim signalom pokrili bismo 80 odsto Srbije. Od prodaje slobodnog spektra frekvencija, zaradili bismo 100 miliona evra - kaže Ljajić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi