Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA mora da postupi po zakonu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 08. 2013.

Autor: Svetomir Marjanović Izvor: Blic

RRA mora da postupi po zakonu

Nakon najave Saveta RRA da će sledeće nedelje razmatrati prijavu koju je “Blic” podneo protiv Željka Mitrovića i njegove televizije zbog brutalnog vređanja “Blica” i glavnog urednika Veselina Simonovića, jedino što očekujemo je da odluka RRA bude po zakonu koji ne dozvoljava zloupotrebu nacionalne frekvencije i plasiranje gnusnih laži kojima se bavio Mitrović.

Od početka napada vlasnika “Pinka” koji je počeo brutalnim uvredama na račun “Blica” i glavnog urednika zato što mu se nije dopao način na koji smo izveštavali o saobraćajnoj nesreći u kojoj je njegov sin usmrtio sedamnaestogodišnju Andreu Bojanić, naš cilj nije bila svađa i prepucavanje sa Mitrovićem. Ne.

Mitrović je takav kakav jeste i kakvog ga je javnost videla prethodnih dana (i godina). Adresa kojoj se svih ovih dana obraćao “Blic” je Savet RRA koji vode vladika Porfi rije i njegov zamenik Goran Karadžić. Oni su nadležna, nezavisna institucija čiji je posao da spreči bilo koga da zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju. Mitrović želi da nas ućutka, u čemu neće uspeti.

“Blic” će nastaviti objektivno da izveštava svoje čitaoce. “Blic” se tokom ovog sukoba u koji smo uvučeni ponaša odgovorno i profesionalno. Nismo vređali, ponižavali nikoga, iznosili smo činjenice, obavestili smo javnost o razlozima zbog kojih nas je napao Mitrović, dobili smo podršku svih novinarskih i strukovnih udruženja, prikupili smo i poslali Savetu RRA sve ono što je vlasnik “Pinka” izgovorio o “ Blicu” i njegovim urednicima. Sada čekamo odluku Saveta RRA.

Radeći svoj posao, oni sprečavaju da se sutra neko drugi nađe na meti “Pinka” i njegovog vlasnika. U slučaju da regulatorno telo odluči da ne poštuje zakon, bićemo prinuđeni da pravdu potražimo od nekih drugih domaćih i međunarodnih institucija. Verujemo da je Srbija, koja uskoro treba da počne pregovore o članstvu u EU, demokratska i pravno uređena država u kojoj institucije moraju da zaštite one čija su prava ugrožena. Verujemo da naše mišljenje dele i oni koji su dobili mandat da takve institucije vode.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi