Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Blic sprema prljavu kampanju protiv Informera i televizije Pink
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 08. 2013.

Autor: E. I. Izvor: Informer

Blic sprema prljavu kampanju protiv Informera i televizije Pink

Glavni urednik Blica Veselin Simonović i direktorka kompanije „Ringijer Aksel Špringer“ Jelena Drakulić Petrović naložili su svojim saradnicima da ove nedelje „udare iz sveg oružja“ po Informeru i TV Pink, prenose naši izvori iz Blica.

- Sprema vam se prljava kampanja koja će se uglavnom voditi preko lista „Alo“!

Određene su posebne ekipe fotoreportera i novinara koji treba da u stopu prate vašeg glavnog urednika Dragana J. Vučićevića i vlasnika Pinka Željka Mitrovića.

Udaraće i na lične, porodične odnose. Simonović je rekao da su sva sredstva dozvoljena da biste vi što pre bili ućutkani! - prenosi naš sagovornik, koji kaže da se dobar deo redakcije Blica i ostalih izdanja ne slaže s takvom kampanjom, ali da menadžment insistira na njoj:

- Vesa i Jelena, ali i ostali direktori, veoma su uplašeni. Bukvalno su svakog dana u panici šta ćete novo otkriti. Pa Simonović je sam na sastanku sa bliskim saradnicima rekao: ‘Sreća pa ovi iz Informera i Pinka ne znaju ni deset odsto onoga što se radilo’ - navodi naš sagovornik.

Uprkos ovim najavama napada i prljave kampanje Informer će i u narednim danima nastaviti da istražuje kako je sve izdavač Blica, nemačko-švajcarska kompanija „Ringijer Aksel Špringer“, od 2000. do 2012. isisavala pare iz državnih budžeta i fondova. Insistiraćemo da javnost što pre dobije odgovor na pitanje da li je izdavač Blica za 12 godina od države dobio više od 25 miliona evra.

- Mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao. Ni tužbe, ni pretnje javnim linčom i prljavom kampanjom neće nas zaplašiti. Građani Srbije imaju pravo da znaju kako su trošeni njihovi milioni! Niko, pa ni Blic, ne može i ne sme biti iznad zakona - poručuje glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, koji smatra da je „neviđena nervoza blicovaca“ finalni dokaz velikog ekonomskog zločina koji pokušavaju da zataškaju:

- Ako su stvarno pošteni i, kako tvrde, društvenoodgovorni, ako zaista nisu kršili zakone i nisu bili povlašćeni u odnosu na druge izdavače, zašto onda jednostavno ne odgovore na naša pitanja i tako zatvore celu priču?! Zašto se bave prljavštinama i izmišljotinama, zašto izmišljaju da Informer ne plaća poreze i zašto pakuju sramne foto-montaže na naslovnim stranama?! Postoji samo jedan odgovor, blicovci panično pokušavaju da spreče raskrinkavanje njihove uloge u decenijskoj medijskoj pljački države!

Mihajlović: Ko je sve izvlačio pare iz EPS?!

Ministarka energetike Zorana Mihajlovića kaže da je „izvlačenje državnih para“ jedino moguće objašnjenje za reklamiranje „Elektroprivrede Srbije“ u Blicu i drugim medijima!

- Trebalo bi videti šta su bili kriterijumi za dodelu državnih miliona iz EPS.

I zašto su te pare išle baš Blicu, a ne, recimo, „Politici“? I zašto se uopšte ta firma reklamirala kad je reč o monopolisti?! Pogotovo što je preduzeće u finansijskim problemima! - naglašava Mihajlovićeva za Informer, i nastavlja:

- Takvo poslovanje, čini se, bilo je čisto bacanje pare. Da ne kažem da je ličilo na izvlačenje državnih para iz javnih preduzeća zarad nečijih interesa - kaže Mihajlovićeva za Informer.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi