Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Konačno: Cvijan na sudu zbog pretnji Našim novinama!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 08. 2013.

Autor: M. Majstorović Izvor: Naše novine

Konačno: Cvijan na sudu zbog pretnji Našim novinama!

Slučaj Vladimira Cvijana i Naših novina konačno je pred sudom! Nakon višemesečne istrage tužilaštva glavni pretres protiv poslanika SNS-a Vladimira Cvijana zakazan je za 3. oktobar, po privatnoj tužbi direktora Naših Vuka Vučurevića i glavnog urednika Antonija Kovačevića. Prema podacima sa portala sudova Srbije, slučaj je dodeljen sudiji Prvog osnovnog suda Vuku Rabrenoviću.

 

Pre tri meseca, tačnije 16. maja, Cvijan je organizovao štampanje i distribuciju letaka sa slikama Kovačevića i Vučurevića ispod kojih je pisalo da roditelji treba da čuvaju decu od njih i nazvao ih pedofilima. Zatim je usred skupštinskog hola mahao istim tim lecima i pozivao na linč čelnih ljudi Naših novina uz tvrdnju da su mu ugrozili bezbednost deteta zbog teksta o njegovom letovanju u Dubaiju.

Iako Cvijanov sin nigde nije pomenut, niti je objavljena njegova fotografija, on je Vučurevića i Kovačevića nazvao „pedofilčinama i manijacima“ jer su mu, kako je rekao, pretili da će objaviti sliku njegovog šestogodišnjeg sina sa letovanja. Zbog tih notornih laži, pretnji i skandaloznih letaka koji su razdeljeni širom grada slučaj je prijavljen policiji, a protiv Cvijana je podneta tužba.

Cvijanovo ponašanje i postupke osudili su najviši državni funkcioneri, udruženja novinara i mnoge organizacije, ali Kovačeviću i Vučureviću nije dodeljena nikakva zaštita iako je njihova bezbednost bila ugrožena Cvijanovim postupcima i izjavama.

Pre toga, Cvijan je u telefonskom razgovoru pretio našoj novinarki i psovao je kada ga je pozvala da prokomentariše fotografije sa luksuznog letovanja koje je objavio na društvenoj mreži. On je potom pretio i psovao glavnog urednika iako mu je ovaj objasnio da njegova supruga i sin nisu predmet našeg interesovanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi