Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Dajrekt” i dalje u Đilasovim rukama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 09. 2013.

Autor: Večernje novosti Izvor: Večernje novosti

„Dajrekt” i dalje u Đilasovim rukama

Kompanija"Dajrekt medija", članica "Multikom grupe", koja je u vlasništvu Dragana Đilasa, lidera Demokratske strane - nije promenila vlasnika. Iako je pre nekoliko dana objavljeno da je firma "Dajrekt medija" prodata medijskoj grupi bugarskog biznismena Krasimira Guergova, nikakav transfer nije obavljen, nezvanično saznaju "Novosti".

Pred javnošću Dragan Đilas nije više vlasnik marketinškog carstva koje posluje u celom regionu i spada među najjače firme u Srbiji. Do prodaje, najavljene uoči njegove smene sa mesta gradonačelnika Beograda, međutim, nije došlo. Čak ni u zvaničnom saopštenju "Multikoma" ne stoji da je njihova agencija prodata, već da "novi vlasnik 'Dajrekt medija' postaje medijska grupa Krasimira Guergova".

- Nije bilo nikakvog transfera, ni novca, niti vlasništva kada je "Dajrekt medija" u pitanju - kaže izvor "Novosti".

- Potpisan je samo memorandum o razumevanju i namerama, ali do prodaje nije došlo.

Koliko je unosno tržište medijskog oglašavanja, pokazuje i podatak da su svi mediji u Srbiji prošle godine od oglašavanja prihodovali oko 170 miliona evra. Agencije koje posreduju u prodaji oglasnog prostora u novinama, kao i minuta i sekundi na televizijama i radio-stanicama, i te kako dobro zarađuju. Javni je podatak da više od polovine tržišta oglašavanja drže dve agencije: "Dajrekt medija" i "Univerzal medija". Ova prva vezuje se za ime Dragana Đilasa, dok je druga ponikla iz agencije "Meken Erikson".

"Dajrekt medija" AD lane je upisala čist profit od 775.321.000 dinara, što je 67,65 miliona dinara više nego u 2011. godini. Poređenja radi, jedan od većih lanaca domaćih trgovina ostvario je godišnji čist profit tek nešto viši od ovog iznosa...

Da je "Dajrekt medija" i te kako unosan posao, potvrdiće u svakoj medijskoj kući. Ova agencija, naime, ima još uvek važeće dugogodišnje ugovore sa vodećim medijskim kućama u našoj zemlji o prodaji oglasnog prostora i vremena. Na tom zakupu, plaćenom unapred uz popust na rok od godinu-dve, Đilas je kasnije dobro profitirao prodajući minute i santimetre oglasnog prostora zainteresovanim kompanijama. Mediji su dobar deo prihoda ubirali upravo od Đilasovih reklama, a mesta u ovom poslu za druge gotovo da nije ni bilo.

Ćerka - firma

"Dajrekt medija" osnovana je kao zatvoreno akcionarsko društvo za marketinške i promotivne aktivnosti još 2001. godine. Ova firma je većinski vlasnik "Dajrekt medija pablik rilejšn" DOO, sa udelom od 65 odsto, osnovane 2008. godine i registrovane za konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

"TO JE PROCES“ -

"Dajrekt medija" je u postupku prodaje. To je proces koji traje i ne može da se završi preko noći. Sav novac će stići u Srbiju i ovde ću platiti porez - rekao je u četvrtak u Novom Sadu Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi