Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odbijena Cvijanova prijava protiv Naših
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 09. 2013.

Autor: Ekipa Naših Izvor: Naše novine

Odbijena Cvijanova prijava protiv Naših

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu narodnog poslanika i visokog funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana protiv direktora i glavnog urednika Naših novina Vuka Vučurevića i Antonija Kovačevića za navodno uzmemiravanje njegovog šestogodišnjeg sina. Istovremeno, kako saznajemo, prijava koju su Vučurević i Kovačević podneli protiv Cvijana zbog ugrožavanja njihove bezbednosti je procesuirana i očekuje se dalji nastavak istražnih radnji.

 

Istraga protiv Cvijana

- Prijava koju je Cvijan podneo je odbačena jer je zaključeno da su njegovi navodi o tome da su direktor i glavni urednik Naših novina ugrozili bezbednost njegove porodice neosnovani. Slučaj je arhiviran i o tome je Cvijan obavešten.

S druge strane, prijava koju su odgovorni iz vašeg lista podneli za ugrožavanje bezbednosti je procesuirana i slučaj se nalazi kod istražnog sudije, koji će uskoro odlučiti o njegovom daljem toku - kaže naš izvor iz tužilaštva.

Sukob Cvijana i Naših novina počeo je kada je naš list u maju ove godine Cvijanu postavio pitanje koliko je koštao njegov odmor u Dubaiju. On je tada, uz gomilu uvreda i psovki, pretio novinarki Naših, da bi dan kasnije delio skandalozne letke sa fotografijama Vučurevića i Kovačevića na kojima piše: „Pažnja! Pedofili!“ Cvijan je tada, pred brojnim novinarima u Skupštini Srbije, javno optužio Vučurevića i Kovačevića da su „manijaci i pedofili“ jer su navodno hteli da u novinama objave sliku njegovog šestogodišnjeg sina i ponadao se da će njih dvojica biti prvi koji će biti osuđeni po tzv. Marijinom zakonu.

Država da zaštiti obične ljude!

- Pozdravljamo odluku srpskog pravosuđa da razdvoji žito od kukolja i ne nasedne na konstrukcije i manipulacije poslanika Cvijana, kaže Antonije Kovačević, glavni i odgovorni urednik Naših novina, i dodaje:

- S druge strane, pokretanje postupka protiv čoveka koji zloupotrebi Skupštinu Srbije da u njoj iznese najgrđe laži i izmišljotine i time ugrozi živote svih zaposlenih u jednoj redakciji budi nadu da država ima snage i volje da zaštiti obične ljude, u ovom slučaju novinare, od bahatih državnih činovnika koji metodama zastrašivanja pokušavaju da utiču na medije i drže ih pod kontrolom.

Ovo je žuti karton za Cvijana i sve one koji bi da kroje naše sudbine po svojoj meri.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi