Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Orahovac: Ponovo porušena spomen ploča nestalim novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 09. 2013.

Izvor: KIM radio

Orahovac: Ponovo porušena spomen ploča nestalim novinarima

Kako za KIM radio saznaje, spomen ploča, koju su predstavnici Udruženja novina Srbije po drugi put postavili u blizini Orahovca 31. avgusta ove godine, na dan kada su nestali novinari Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je uklonjena. Kako saznajemo, spomen ploča je bila na mestu do pre par dana. "Na tom mestu je sada samo rupa sa sveže iskopanom zemljom. Tabla je izvučena zajedno sa betonskom podlogom i nosačima“, navodi izvor KIM radija. Pored puta gde je bila postavljena tabla svakodnevno prolaze radnici koji idu da beru grožđe u Petkopoljsko vinogorje.

 

Na mestu gde su novinari oteti, između sela Zočište i Orahovac, postavljeno je 31. avgusta obeležje na srpskom i albanskom jeziku na kojem piše: "Ovde su 21. avgusta 1998. nestali novinari. Tražimo ih."

Slavuj i Perenić su nestali kada su krenuli da urade reportažu o povratku otetih monaha u manastir Zočište, skernuli na pogrešan put i prešli na teritoruju koju je kontrolisala Oslobodilačka vojska Kosova. Bili su u automobilu „zastava 128“ plave boje koji nikada nije pronađen.

Ovo je drugi put da, posle manje od mesec dana od postavljanja, spomen ploča nestalim novinarima bude uklonjena. Prethodno je oktobra 2012. godine takođe odneta spomen ploča a počinioci ni do danas nisu pronađeni iako je slučaj tada prijavljen policiji i opštinskim službenicima.

KIM radio nije uspeo do momenta objavljivanja ove vesti da stupi u kontakt sa policijom kako bi od njih dobili zvaničnu informaciju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi