Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Grujić: Šta će biti dan posle budžeta?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 10. 2013.

Autor: N. S. Izvor: Danas

Grujić: Šta će biti dan posle budžeta?

Državna sekretarka u Ministarstvu kulture i informisanja Gordana Predić izjavila je juče da će se sledeće nedelje Zakon o finansiranju javnih servisa naći na javnoj raspravi.

- Nacrt Zakona o finansiranju trebalo bi da se početkom sledeće nedelje nađe u javnoj raspravi. On je urađen u saradnji sa stručnjacima iz Javnih servisa i predviđa da u roku od tri meseca reše imovinske nejasnoće RTS-a i RTV-a.

Takođe, vlade Srbije i Vojvodine dužne su da u roku od dve godine obezbede obnovu starih ili izgradnju novih objekata za funkcionisanje RTV-a. Što se tiče budžetskog finansiranja, država će ovim zakonom utvrditi da javni servisi ostanu nezavisni u svojoj uređivačkoj politici i nadam da će on biti usvojen do kraja godine. Ministarstvo će se zalagati da oba javna servisa budu ravnopravna - kazala je Gordana Predić na konferenciji „Putevi razvoja Javnog servisa Vojvodine“.

Prilikom otvaranja konferencije, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić postavio je pitanje šta će biti posle budžetskog finansiranja.

- Najvažnije je obezbediti stabilan izvor finansiranja, jer do ovog trenutka se pokazalo da pretplata nije dobar način. Kažu da je trenutno na stolu budžetsko finansiranje, a mi želimo da znamo kako i koji su to rokovi, kao i šta posle budžetskog finansiranja, šta će biti sledećeg dana? Bitno je da postoje ravnomeran status oba javna servisa, što znači da je potrebno utvrditi tu proporciju. Ništa više od toga - zaključio je on.

Generalni direktor RTV-a Srđan Mihajlović kazao je da se rešenje loše situacije nalazi u Strategiji o razvoju, kojom će Javni servis Vojvodine postati funkcionalno održiv.

Konferenciju je organizovao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi