Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dve međunarodne konferencije na Odseku za žurnalistiku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 10. 2013.

Izvor: Beta

Dve međunarodne konferencije na Odseku za žurnalistiku

Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu organizuje sutra i prekosutra dve međunarodne konferencije, saopšteno je danas.

Jedna je o ulozi medija u normalizaciji odnosa na Zapadnom Balkanu, a druga o medijskom obrazovanju i ekonomskoj održivosti medija.

Peta međunarodna naučna konferencija "Mostovi medijskog obrazovanja 2013" biće održane uporedo, u petak i subotu, 4. i 5. oktobra u salama Filozofskog fakulteta, uz učešće naučnih i medijskih radnika iz Srbije, regiona i Zapadne Evrope.

Uvodničari na obe konferencije biće profesor Koledža Triniti u Dablinu, Irska, Dejvid Tombs i profesor "Siti juniversiti koledža" u Londonu Erik Gordi (Eric Gordy).

Međunarodna konferencija "Uloga medija u normalizaciji odnosa na Zapadnom Balkanu" baviće se odnosom medija prema nacionalizmu, ekstremizmu, religiji, LGBT pravima i souočavanju s prošlošću na Zapadnom Balkanu.

Na petoj međunarodnoj konferenciji "Mostovi medijskog obrazovanja 2013" govoriće se, pre svega, o tome kako doći do ekonomske održivosti medija u periodu duboke ekonomske krize.

Na skupovima će učestvovati naučnici iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovačke, Češke, Mađarske, Rumunije, Srbije.

Programi rada dve konferencije su na: http://odsek.medijskestudije.org/arhiva/category/aktuelno

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi