Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Stevo Obrić dobitnik nagrade „Branislav - Mane Šakić“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 10. 2009.

Izvor: Blic

Stevo Obrić dobitnik nagrade „Branislav - Mane Šakić“


Dvanaesta nagrada „Branislav - Mane Šakić“ dodeljena je juče u Smederevu, dugogodišnjem spikeru RTV Kragujevac Stevu Obriću.

Uručenjem priznanja za negovanje kulture govora na elektronskom mediju, Radio Smederevo obeležio je svoju 37. godišnjicu, u znak sećanja na osnivanje prvog elektronskog glasila u gradu.

„Ovo je prilika koja laureata obavezuje da uputi i reči poziva da ne zapostavljamo jezik i govor“, rekao je Stevo Obrić, zahvaljujući se Radio Smederevu i Fondu „Branislav - Mane Šakić“, na dodeljenom priznanju.

Nagrada „Branislav - Mane Šakić“ ustanovljena je 1998. u želji porodice i Radio Smedereva da se očuva sećanje na pokojnog spikera i borca za čistotu govora, čiji je glas, od osnivanja, bio zaštitni znak ovog radija.

R. J.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi