Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tri miliona evra za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 10. 2009.

Izvor: Pregled

Tri miliona evra za medije


Delegacija Evropske komisije u Srbiji objavila je konkurs za finansiranje medijske produkcije za bolje razumevanje procesa evropskih integracija i Evropske unije, koji će biti otvoren do 11. decembra.

Pomoć medijima u Srbiji namenjena je poboljšanju informisanosti javnosti u Srbiji o procesu pridruživanja Evropskoj uniji, a za programe koji će se finansirati najviše dve godine, iz fonda Instrumenata pretpristupne pomoći (IPA) biće izdvojeno tri miliona evra.

Šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer rekao je da je EU za podršku medijima u Srbiji od 2000. godine izdvojila 17 miliona evra i ocenio da je Srbija ubrzala proces evropskih integracija i da će uloga medija u daljoj fazi biti još značajnija.

„Mediji imaju ključnu ulogu u informisanju građana o tome šta je EU. Ne želimo propagandu, već fer i objektivno informisanje građana o tome šta EU znači za svakodnevni život građana“, rekao je Dežer.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi