Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uskoro nova sigurna kuća
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 12. 2009.

Izvor: Pregled

Uskoro nova sigurna kuća


Generalni direktor Medijskog javnog servisa Srbije Aleksandar Tijanić i koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević potpisali su juče dogovor o prikupljanju sredstava za izgradnju sigurne kuće za žene i decu žrtve porodičnog nasilja u Beogradu.

Cilj te humanitarne akcije je da treća sigurna kuća u gradu bude izgrađena do jula 2010. godine i ustupljena na trajno korišćenje Savetovalištu protiv nasilja u porodici, navodi se u saopštenju RTS-a. Izgradnja sigurne kuće je deo zajedničke kampanje medijskog javnog servisa i Savetovališta, pod nazivom „Sprečimo nasilje u porodici“, koja medijski treba da ukaže na aspekte i posledice porodičnog nasilja u Srbiji i da pokrene menahizme zaštite dece kroz razvojne i obrazovne projekte.

Tu humanitarnu kampanju je podržala i beogradska opština Rakovica. Radio-televizija Srbije je za izgradnju sigurne kuće poklonila 5.000 evra iz prihoda ostvarenog od nagradne igre „Naš auto našem gledaocu“, navedeno je u saopštenju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi