Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Usvojen program rešavanja viška zaposlenih
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 09. 2010.

Izvor: Dnevnik

Usvojen program rešavanja viška zaposlenih

Radio televizija Vojvodine




Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine (RTV) usvojio je u petak program rešavanja viška zaposlenih i prosledio ih Vladi Srbije na usvajanje, koja bi trebalo da odobri sredstva za isplatu otpremnina, saopštila je pres služba RTV-a.

Kako se navodi, predlog je upućen Vladi Srbije s obzirom na to da RTV ne raspolaže potrebnim sredstvima za realizaciju programa, a vlada bi odluku trebalo da donese u skladu sa Programom za rešavanje viška zaposlenih u procesu racionalizacije, restruktuiranja i pripreme za privatizaciju.

Zaposlenima u RTV-u ponuđene su tri varijante za stimulativni prestanak radnog odnosa, a u postupak smanjenja broja zaposlenih bili su uključeni pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Nacionalna služba za zapošljavanje i reprezentativni sindikati u RTV-u.Loša iskustva iz ranijih godina opredelila su rukovodstvo RTV-a da se program rešavanja viška zaposlenih prvenstveno sprovodi po principu dobrovoljnosti, opredeljenjem zaposlenih za neku od opcija utvrđenih programom, navodi se u saopš tenju.

Dodaje se da je Upravni odbor RTV-a zaključio da će okončanjem tog procesa biti stvoreni uslovi i za donošenje novog programa za smanjenje broja zaposlenih koji se iskažu kao tehnološki višak i sprovođenje drugih mera, kao što je upućivanje na prinudni odmor. RTV nije saopštila koliki se broj zaposlenih prijavio za dobrovoljni odlazak iz javnog medijskog servisa Vojvodine.

Prema ranijim saopštenjima RTV-a, u toj medijskoj kući zaposleno je oko 1.300 osoba, čiji prosek godina je čini jednim od najstarijih medija u Evropi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi