Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dugove nikom ne opraštaju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 11. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Dugove nikom ne opraštaju

Sindikat ”Dnevnik holdinga” nezadovoljan što je Upravni odbor prihvatio ponudu VAC


Danas novi razgovori. Prete reprizom protesta

Novi Sad - Sindikat “Dnevnik holdinga” ponovo je juče izrazio nezadovoljstvo zbog odluke UO tog preduzeća da prihvati ponudu VAC, da povuče sve tužbe do sada podnete protiv zajedničkog preduzeća “Dnevnik Vojvodina pres” (DVP), a da nemački koncern, zauzvrat, njegovim radnicima pokloni svojih 55 odsto akcija.

- Ne možemo da pristanemo da se DVP-u oprosti oko 130 miliona dinara koje nam po podnetim tužbama duguje, to je direktno urušavanje “Dnevnik holdinga” - obrazložio je takav stav Steva Tomin, predsednik sindikata “Dnevnik holdinga”.

- To ćemo na sastanku zakazanom za danas preneti i predstavnicima Vlade Vojvodine.

Ukoliko njihov zahtev ne bude prihvaćen, radnici “Dnevnik holdinga” najavljuju nove proteste, a odluku da, posle saglasnosti koju je za to dala Vlada Vojvodine, i sam prihvati predlog VAC, UO “Dnevnik holdinga” je doneo u petak, i to na dve odvojene sednice sa unekoliko različitim zaključcima, što je, takođe, izazvalo nezadovoljstvo sindikalaca.

Na prvoj je, naime, odlučeno i da se VAC “uputi pisani zahtev da dostavi definisanu ponudu prema “Dnevnik holdingu”, kao suosnivaču zajedničkog preduzeća”, da bi na drugoj, održanoj posle sastanka sa predstavnicima Vlade Vojvodine, taj zahtev bio stavljen van snage.

- Zajedno smo procenili da bi to moglo negativno da utiče na tok razgovora sa VAC, pa smo održali novu sednicu i taj zahtev brisali iz naše odluke - objašnjava Zlatimir Momirov, predsednik UO “Dnevnik holdinga”.

- U svakom slučaju, biće formiran ekspertski tim, u kojem će, pored naših, biti i predstavnici VAC i Vlade Vojvodine i koji, u skladu sa srpskim zakonima, treba da nađe model za realizaciju dogovora.

Đ. Vukmirović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi