Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sanacija uz kompenzaciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 11. 2010.

Izvor: Danas

Sanacija uz kompenzaciju

Zgradi u kojoj je Radio Leskovac preti urušavanje

Leskovac - Zgradi pod zaštitom države u kojoj je Radio Leskovac već godinama preti urušavanje.

Direktor Radio Leskovca Nebojša Pešić kaže da je njegova ideja od samog dolaska na sadašnje radno mesto, da sanira zgradu na osnovu kompenzacionih poslova sa kolektivima koji se oglašavaju posredstvom radio talasa.

- Problem bi trebalo rešiti u osnovi, a to znači da se konačno zaustavi sleganje tla. Ispred ove zgrade postoji i septička jama. Pre nekoliko meseci prsla je cev ispod zgrade i ispostavljen je račun Radio Leskovcu za utrošenu vodu od 25.000 dinara, ali smo uspeli da rešimo taj problem sa Vodovodom, kaže Pešić.

On ističe da neće dozvoliti da novinari koji trenutno rade u najoštećenijem delu zgrade budu ugroženi. Plan je da zaštita zgrade bude obavljena do Nove godine kako ne bi dalje padali delovi plafona i zidova, ali celovito rešenje traži mnogo ozbiljnije zahvate.

- O vrednosti radova trebalo bi da odluče nadležni. Kada budemo znali predračun, izvešćemo radove, kaže Pešić uz naglasak da na zgradi ne mogu da izvode ozbiljne radove bez saglasnosti Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša.

Direktor Radio Leskovca ističe i da zgrada najstarije stanice južno od Niša, koja maja naredne godine slavi 40. godišnjicu postojanja, nije krečena dvadeset godina.Petoro novinara Radio Leskovca koji rade u najopterećenijem delu zgrade uputili su molbu direktoru da budu preseljeni u drugi deo zgrade.

U Radiju je trenutno zaposleno tridesetoro radnika, uglavnom novinara i tehničkog osoblja.

Pešić podseća da su tri privatizacije završene neuspešno i trenutno Radio Leskovac ima status javnog preduzeća, jer se rad finansira iz budžeta lokalne samouprave, ali deo potrebnih sredstava obezbeđuju sami.

„Lokalna samouprava redovno ispunjava obaveze, ali treba reći da smo među budžetskim korisnicima na začelju po zaradama - zaključuje nebojša Pešić, direktor Radio Leskovca.

D. Kocić


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi