Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Štrojidba!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 11. 2010.

Izvor: Alo!

Štrojidba!

Novinarska udruženja u Srbiji nekad su se delila na ratno-profiterska i antiratno profiterska! Godine su prošle pune muka, al neke se stvari očito nisu promenile. Istina, fali nam malo ratova, no bogu fala, ne i „krstaša“ i „pravednika“, koji su vazda spremni da budu veći katolici od pape i brane „svetu stvar“ od nevernika.Da ne palamudim dalje, elem, juče nam je na adresu redakcije stigla depeša od jednog „krstaškog“ novinarskog udruženja koje sebe, i dalje, gordo naziva „nezavisnim“ ...



 A u njemu, saopštenju, stoji, crno na belo, da je ova novina, dakle Alo!, naslovom „Policajac, žrtva gej parade, se bori za život“ obmanula javnost „sugerišući da su policajca“, zapravo, „povredili pripadnici gej populacije“(?!)
MA, AJTE MOLIM VAS?! NIJE VALjDA?

Sami procenite koliko čovek mora da bude glup ili zao, pa da ovo gore protumači na način na koji su protumačili kolege „nezavisni“?! Ako mene pitate, odgovor glasi: MNOGO, BRE! Na stranu što je u podnaslovu istog teksta jasno i glasno stajalo od čije ruke i kako je stradao nesrećni policajac, na stranu i to što primedbe nisu imali ni policajac ni gejevi, džaba sve, kriv si, majčin sine! Brani se, ili marš na lomaču!

E sad, pošto ne sumnjam u mentalni poremećaj vrhuške uvaženog nam esnafskog udruženja, a i nema razloga da nas mrze jer mahom nismo članovi ni njihovog, ali ni konkurentskog udruženja, ostaje mi da izvedem sledeći zaključak: Cela ujdurma ima neke veze sa parama! Možda grešim, ali oprostite mi, samo pokušavam da se služim zdravom logikom.

Šta drugo vas, inače, može naterati da na pravdi boga kršite nečije osnovno ljudsko pravo, ono na slobodnu reč, i usput mu udarate vaspitne iza uveta? Šta drugo vas može inspirisati da glumite „Velikog Novinarskog Brata“ i cenzurišete u zemlji Srbiji, gde je ionako već sve cenzurisano? Šta drugo, nego novac?Prljavi, grozni novac iz fondova ko zna čijih, koji služi da nas prevaspitaju, da nas uškope i obriju na suvo, pre nego li, kao „Hor beogradskih dečaka“ nastupimo u podrumu briselskog amfiteatra.Kad se ukaže slobodan termin, na leto kukovo godine 20... Možda grešim, ali praštajte, aman. Samo pokušavam da se služim mozgom, dok mi i njega ne uštroje.

P.S. Evo, setih se nečega što može biti uzrok cele ove ujdurme. A ne mora. Onomad, pred gej paradu , preko gorepomenutog udruženja, pozovu nas iz OEBS-a na druženje, meze i predavanje na temu „Kako izveštavati sa „Parade ponosa“. Nisam otišao, imao sam neka posla, ali čujem da su neki drugi glavni urednici bili. Nije mi trebao taj gaf, sad vidim. Em sam ostao neuk za parade, em sam zbog tog neznanja dobio po ušima.

Naravoučenije: Ko beži iz školice, ne treba ni da piše!

Antonije Kovačević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi