Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Za novinara Kurira džabe sanduk i krst!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 07. 2011.

Izvor: Kurir

Za novinara Kurira džabe sanduk i krst!

U znak zahvalnosti za pomoć u nabavci novog pogrebnog vozila, našem dopisniku obećali da će ga opremiti na onaj svet



Kuršumlija - Zamenik direktora Komunalnog preduzeća u Kuršumliji Milutin Jakovljević obećao je potpisniku ovih redova da će ga pogrebna služba ove firme - u znak zahvalnosti zbog pomoći oko nabavke novog pogrebnog vozila - besplatno, kad mu dođe vreme, opremiti na onaj svet.

Do ove „velikodušnosti“ došlo je nakon teksta o tome kako pogrebnici često guraju ili šlepuju, a često i pretovaraju pokojnike na putu do groblja jer im se vozilo stalno kvari. Posle toga javili su se donatori koji hoće da poklone novo vozilo.

To je posebno obradovalo Jakovljevića, to jest „prvu damu“, kako ga zovu otkako mu je supruga izabrana za predsednicu opštine, pa je odlučio da mi se „oduži“.

- Ukoliko dobijemo novo pogrebno vozilo, od preduzeća dobijaš gratis sanduk, krstaču, pokrov... i prevoz - nabrajao je Jakovljević dok smo zajedno u kafiću ispijali jutarnju kafu.

Brrr, priznajem da sam se ohladio. Pomislio sam: Možda je Jakovljević kao dugogodišnji radnik pogrebne službe video neki „znak“ na mom licu. Već sam zamislio sebe opruženog na leđima, ali me Jakovljević vratio u život u poslednjem trenutku: „Naravno, kad ti dođe vreme“.

Razmišljajući o ovom poklonu, shvatio sam da nije baš neumestan. Naime, Jakovljević je pre velikog skoka na funkciju zamenika direktora radio baš u pogrebnoj službi. Šta bi grobar mogao da pokloni osim pogrebne opreme. Da je direktor pivare, verovatno bi mi ponudio besplatno pivo do kraja života. Na kraju, poklonu se u zube ne gleda!

Antrfile: I direktor se slaže

Da bih se uverio u ozbiljne namere Komunalnog preduzeća, pozvao sam direktora Darka Lazarevića i, očekujući da kaže da je to samo neumesna šala njegovog zamenika, upitao ga da mi pojasni poklon.

- U redu je! Dođi da potpišemo ugovor (valjda o donaciji ili poklonu), da ostane pisani trag - saopštio mi je direktor Lazarević.

M. Đ.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi