Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Srpski mediji promovišu Gadafija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 07. 2011.

Izvor: E-novine

Srpski mediji promovišu Gadafija

Kancelarija Libyan Working Group u Srbiji izdala je saopštenje kojim upozorava javnost o brojnim zloupotrebama novinarske profesije od strane srpskih medija tokom izveštavanja o događajima u Libiji


“Na osnovu dosadašnjih istupa u javnosti, stiče se utisak da su gospodin Milovan Drecun, Radio Fokus, dnevni listovi, KCN televizija, novinske agencije i mnogi drugi mediji u Srbiji zloupotrebili ulogu javnog glasila zarad promovisanja Moamera Gadafija, njegove porodice i njegovih saradnika, kao i njegove plaćeničke vojske i time doveli u zabludu javnost u Srbiji o događajima u Libiji u poslednjih nekoliko meseci”, navodi se u saopštenju.

Libyan Working Group upozorava da su gotovo svi novinski i televizijski izveštaji iz Libije propagandističke prirode, bez tačnih vesti i informacija, kao i da neki novinari iz Srbije u Libiju ulaze van propisane procedure, bez viza, odakle dezinformišu javnost u Srbiji.

“Za to postoje dokazi koje možemo prezentovati u slučaju da su mediji u Srbiji raspoloženi da objave bilo kakvu tačnu informaciju. Istovremeno, pozivamo Gospodina Milovana Drecuna da potvrdi postojanje vize za boravak u Libiji od 7. juna, kada je ušao u zemlju preko Tunisa, do 21. juna kada je napustio Libiju”, upitali su predstavnici Libijskog nacionalnog komiteta u Srbiji.

U saopštenju je izraženo očekivanje od medija u Srbiji da se ponašaju u skladu sa etikom koju verbalno svakodnevno propagiraju.

“Takođe očekujemo da se mediji u Srbiji prema ratnim zločinima i ratnim zločincima odnose u skladu sa slobodom izražavanja i profesionalnom etikom, da ne dovode javnost u zabludu o događajima u Libiji i da za poslove ratnih izveštavanja angažuju profesionalce, a ne telale raznih interesnih grupa”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi