Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  TV Avala treba da mi plati zbog smene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 07. 2011.

Izvor: Blic

TV Avala treba da mi plati zbog smene

Dvadeset godina radim svoj posao profesionalno i ne želim mrlju u svojoj karijeri, kaže Nemeček



Robert Nemeček, bivši glavni i odgovorni urednik TV „Avala“, koji je bez prethodnog obaveštenja razrešen dužnosti zbog navodnog lošeg poslovanja, podneo je tužbu protiv TV „Avala“ zbog povrede ugleda, časti i prava ličnosti.

On je otpušten i zbog nepoštovanja, kako Nemeček kaže, nepostojećeg dogovora na osnovu kojeg je imao rok od šest meseci da TV „Avala“ postane jedna od tri najgledanije televizije u Srbiji.

Pola godine posle smene Nemečeka, TV „Avala“ se nalazi na dnu lestvice gledanosti televizija sa nacionalnom frekvencijom, a zaposleni potražuju nekoliko zaostalih mesečnih zarada.

Bojana Lekić, sadašnji glavni urednik na Televiziji „Avala“, ne želi da komentariše ovaj slučaj.

- Na Televiziju „Avala“ nije stigla nikakva zvanična tužba. Za sada nemam nikakav komentar - rekla nam je Bojana Lekić. Nezvanično smo saznali da je Robert Nemeček razrešen sa mesta glavnog urednika Televizije „Avala“ i imenovan u savetnika programa. Njegova plata kasni na TV „Avala“ isto kao i drugim zaposlenima u toj medijskoj kući.

U televizijskim krugovima Robert Nemeček važi za vrsnog poznavaoca posla i najboljeg urednika filmskog i serijskog programa u Srbiji i dobitnik je brojnih priznanja u poslednje dve decenije. Prvi je, krajem devedesetih godina, obnovio odnose sa najvećim holivudskim kompanijama, što je omogućilo da na ekrane stignu najaktuelnije serije i filmovi, praktično u isto vreme kada i na najveće televizije u svetu. Pre dolaska na TV „Avala“ bio je pomoćnik generalnog direktora RTS-a zadužen za program.

- Zbog ugleda i nanesene štete tražim satisfakciju, nema argumenata da sam loše radio. Želim da znam prave razloge za moju smenu i tražim odštetu u novcu. Važno mi je da sud donese pravednu odluku. Nisam nikom ukrao ili uzeo novac, nisam pobegao sa „Avale“, ostao sam na njoj jer sam pošteno radio. Za saopštenje o mom razrešenju saznao sam iz inostranstva od poslovnih partnera, ne od ljudi sa „Avale“. Ni sedam meseci kasnije, sa mnom niko nije razgovarao o svemu tome.

Dvadeset godina radim svoj posao profesionalno i ne želim mrlju u svojoj karijeri. Da je „Avala“ nastavila da radi kako sam je ja zamislio, sada bi bila među najgledanijim televizijama - kaže Robert Nemeček.

V. Đ. Đ.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi