Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mitrović: Neću dozvoliti cenzorske ambicije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 08. 2011.

Izvor: Politika

Mitrović: Neću dozvoliti cenzorske ambicije

Televizija Pink i ja lično nećemo dozvoliti nikakve cenzorske ambicije koje sprovodite kao grupa volontera, napisao je vlasnik Pinka Željko Mitrović u odgovoru Nezavisnom udruženju novinara Srbije, i dodao „pre nego što preduzmem pravne mere protiv vas, upozoravam vas da se na najgrublji način mešate u politiku jednog komercijalnog i nezavisnog medija, što se u civilizovanim i razvijenim medijima može okarakterisati kao pritisak”.


U pismu Mitrović dodaje da je „stepen popunjenosti reklamnih blokova njegovih kanala stopostotan”, i da on i njegovi kanali nisu u mogućnosti da odgovore na sve zahteve klijenata.

Kada je reč o komercijalnim TV sistemima, Mitrović ističe da su „politika cena i cenovni koeficijenti koji su uspostavljeni po principu ponude i potražnje, presudni elementi koji selektuju ko ispada iz reklamnih blokova”.

„Ovo u prevodu znači da će Hrvatska turistička organizacija moći da se reklamira samo ako prihvati uslove koji su transparentni, ali svakodnevno promenljivi”.

U osvrtu na svoju prethodnu izjavu o „zataškavanju incidenata i neprijatnosti koje doživljavaju srpski, bosanski i crnogorski turisti na hrvatskom primorju”, Mitrović pojašnjava da izjava nije značila da je „TV Pink do sada nešto zataškavao, već da će ovim temama u budućnosti posvetiti posebnu pažnju”.

Antrfile : Hrvatski muzičari ne komentarišu

„Slobodna Dalmacija” tražila je od hrvatskih muzičara, od kojih su neki bili viđeni na „El Bosku”, komentar povodom najavljenog proterivanja hrvatske muzike sa svih Pinkovih kanala u regionu. Niko nije hteo da govori o tome, ali im je u Hrvatskoj muzičkoj uniji nezvanično rečeno da niko ne može jednostrano otkazivati sklopljene ugovore o emitovanju spotova niti cenzurisati njihovo objavljivanje.

R. S.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi