Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šest godina pod policijskom zaštitom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 09. 2011.

Izvor: Politika

Šest godina pod policijskom zaštitom

Od brutalnog napada na dopisnika „Večernjih novosti” Vladimira Mitrića iz Loznice danas se navršilo punih šest godina, a on i dalje dobija pretnje i živi pod stalnom policijskom zaštitom, u očekivanju konačnog sudskog epiloga.

 

Mitrić je rekao da je „veoma zabrinut” i da mu „bez policijske zaštite nema života”, mada je fizičko obezbeđenje, koje traje neprekidno 24 sata, ograničeno isključivo na Mačvanski upravni okrug.

„Na razloge za krajnju zabrinutost upućuje i činjenica da i dalje dobijam pretnje, a uvrede čak i pred policijom”, objasnio je Mitrić, koga zastupa javni tužilac iz Sremske Mitrovice, zbog izuzeća lozničkog.

Za napad na Mitrića, koji se dogodio noću u ulazu zgrade u kojoj je stanovao, kada su mu nanete teške telesne povrede, okrivljeni Lj. T. je u ponovljenom postupku, prvostepenom presudom osuđen na kaznu zatvora od šest meseci.

Na izrečenu presudu Osnovnog suda u Loznici Lj. T. je uložio žalbu, a isto je učinio i javni tužilac iz Sremske Mitrovice.

Taj predmet je sada u Apelacionom sudu u Beogradu, gde bi 20. septembra trebalo da svedoči i Mitrić. Prema oceni stručnjaka za sudsku medicinu, napad na Mitrića je bio pokušaj ubistva, ali je kvalifikovan kao nanošenje teških telesnih povreda.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi