Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Otvaranje krajem aprila 2009.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 11. 2008.

Izvor: Danas

Otvaranje krajem aprila 2009.

Avalski toranj, simbol prestonice, biće najverovatnije otvoren 29. aprila sledeće godine, odnosno na dan kada je pre jedne decenije srušen u NATO bombardovanju.
Inicijatori akcije „Izgradimo toranj na Avali“ kažu da su građevinari stigli do stotog metra na kome je nedavno započeta gradnja platforme. Na njoj će se nalaziti velika gondola sa restoranom kroz koju prolazi betonsko stablo tornja visine 137 metara. Sa te visine kreće antenski stub kojim će Avalski toranj dostići 203 metra.
Novi stari simbol Beograda, čija je gradnja započeta 6. februara prošle godine, imaće dva lifta, ali će do vidikovca na 122. metru, građani moći da se popnu i peške. Građevinske radove na tornju izvode radnici preduzeća „Ratko Mitrović-Dedinje d.o.o“, i oni će biti završeni već do kraja godine. Oko 50 građevinara svakodnevno rade u dve smene. Podsetimo, prethodni televizijskitoranj na Avali, sagrađen je 1965. godine, i svojevremeno ga je Asocijacija tornjeva iz Pariza proglasila najlepšim na svetu, u kategoriji tornjeva trokraka.

B. S.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi