Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  VAC i dalje na "čekanju"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 03. 2010.

Izvor: Pregled

VAC i dalje na "čekanju"

Komisija za zaštitu konkurencije još nije donela odluku o zahtevu nemačke medijske grupe Vac (WAZ) da kupi većinski paket akcija kompanije Novosti iz Beograda, izjavila je juče predsednica Saveta Komisije Dijana Marković-Bajalović.

Ona je navela da je Komisija od Vaca zatražila dodatnu dokumentaciju, kako bi odlučivala da li bi kupovinom Novosti ta grupacija stekla dominantan položaj na medijskom tržištu Srbije.

Vac je pre nekoliko meseci od Komisije zatražio odobrenje za kupovinu većinskog udela u Novostima, paketa od 60 odsto akcija. Ta grupacija je u Srbiji već suvlasnik dva dnevna lista, „Politike“ iz Beograda i „Dnevnika“ iz Novog Sada, a stopostotni je vlasnik beogradske „Štampe“.

To je drugi pokušaj Vaca da preuzme kompaniju Novosti koja je privatizovana 2006. godine. U Novostima država Srbija ima udeo od 29,5 odsto, a, prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, po 24,9 odsto imaju Trimaks (Trimax) investment i Argos holding.

Vac je povodom napisa u medijima da udeo u kapitalu te nemačke grupacije ima i Stanko Subotić Cane saopštio da novac kojim namerava da kupi većinski paket u kompaniji Novosti potiče isključivo sa računa tog koncerna.

„Novac je podignut isključivo sa nemačkih računa kompanije Vac. U ovom trenutku čekamo dozvolu od antimonopolske komisije, koja je podneta u skladu sa propisima u Srbiji“, navedeno je u saopštenju.

Subotić je u telefonskoj izjavi za B92 rekao da je pozajmio novac Miroslavu Miškoviću i Milanu Beku da kupe Luku i Beograd i Večernje novosti. Tim povodom su Večernje novosti saopštile da u kapitalu te kompanije nema „Subotićevog novca“.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi