Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uređujemo sami za naše čitaoce
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 03. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Uređujemo sami za naše čitaoce


Uređivački kolegijum „Večernjih novosti“ ocenjuje da je emisija na nacionalnoj televizijskoj stanici B 92, još jedan, tobože slučajni ali providno profesionalno režirani napad na „Večernje novosti“.

Takvih udaraca, pretnji, informacija, podmetanja bilo je i dosad, iz raznih izvora, ali „Večernje novosti“ su ostale to što jesu - najuticajnije novine u Srbiji. Uređivački kolegijum je zadužen za uređivanje novina, bez obzira na to ko je vlasnik, iako nije svejedno ko je vlasnik medija. Za nas je, ipak, najvažnije da slobodno, po svom odabiru, profesionalnim kriterijumima, etičkim načelima, političkom opredeljenju pravimo novine.

Naš tiraž, naš uticaj, naš ugled pokazuju da smo za to ove tri i po godine, posle privatizacije, veoma uspešno odradili. Ne samo u „Novostima“, kao matičnom izdanju, nego i u još deset novina koje su u sastavu Kompanije „Novosti“, sa godišnjim tiražom od oko 85 miliona primeraka. Zvanični podaci, takođe, pokazuju da su „Novosti“ u 2009. godini od svih dnevnih novina u Srbiji imale najmanji pad tiraža, čemu je, nema sumnje, doprinela nezavisna uređivačka politika. Mi ćemo i dalje, bez obzira na pritiske, političke i ekonomske, bez obzira na nesređenost i haotičnost u medijskom prostoru, nastaviti da maksimalno odgovorno i profesionalno radimo težak novinarski posao. To je naša obaveza, kao nacionalnih novina, prema milionskoj čitalačkoj publici i prema savremenoj Srbiji, koja grca u balkanskim i evropskim problemima. Država, kao veliki akcionar, zajedno sa drugim vlasnicima Kompanije, u obavezi je da štiti interese „Novosti“. I to bez privilegija i blagonaklonosti. Istovremeno i da preispita optužbe onih koji su na njenoj crvenoj poternici, pa i onih koji na zaobilazne načine, iz mraka, vrebaju da za šaku para, preotimaju „Novosti“. Prema njima nije, nažalost, dosad bila uvek efikasna.


Kolegijum „Večernjih novosti“

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi