Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Mafijaška sačekuša na B92“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 03. 2010.

Izvor: Alo!

„Mafijaška sačekuša na B92“


Nebojša Medojević odgovara na tužbu beogradske televizije: Radio-televizija B92 najavila je juče podnošenje tužbe za klevetu protiv crnogorskog političara Nebojše Medojevića povodom optužbi da se ova medijska kuća stavila u službu organizovanog kriminala.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je za „Alo!“ da će, ukoliko ga B92 tuži, doći u Beograd i sa sobom poneti optužnicu italijanskog tužioca Đuzepea Šelzija protiv Subotića i njegove grupe za organizovani kriminal.

Ne znam koji su novac Veran Matić i Jugoslav Ćosić uzeli od Subotića, ali znam da ne mogu da zadrže i novac i profesionalni kredibilitet i obraz. Nema sumnje da mi je na Televiziji B92 napravljena mafi jaško-medijska sačekuša i da su voditelj emisije i direktor ove televizije u bliskim odnosima sa Canetom Subotićem koji se nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici - kaže Medojević i dodaje da je uključenje Subotića u Ćosićevu autorsku emisiju na Televiziji B92 bilo veoma slično medijskoj pripremi za ubistvo premijera Đinđića, koje je u to vreme za račun zemunskog klana obavljao časopis „Identitet“.

Canetova poruka je preko mene poslata predsedniku Tadiću, koji je najavio borbu protiv kriminala i korupcije u svim sferama društva u Srbiji. Na isti način preko „Identiteta“ je reagovao Legija kada je čuo da se protiv njega sprema optužnica. Nadam se samo da je Srbija izvukla pouku iz 2003. godine i da ovoga puta neće dozvoliti da je mafi ja destabilizuje. Ćosić i Matić će ući u istoriju novinarstva i nositi krst kao ljudi koji su stali na stranu lica sa Interpolove poternice - zaključuje Medojević.

U svom jučerašnjem saopštenju za javnost RTV B92 se osvrnuo na izjavu Nebojše Medojevića da je ovaj medij „glasilo mafije i da se stavio u njenu službu“. „Navedene optužbe Medojević iznosi pozivajući se na lično iskustvo nekoga ko je svojevremeno pisao za medije u službi organizovanog kriminala, budući da je, kako sam kaže, pisao za nedeljnik ‚Identitet‘, koji je bio glasilo zemunskog klana“, stoji u saopštenju ove medijske kuće.

V.P. - B.R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi