Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nisu kupili "Novosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 06. 2010.

Nisu kupili "Novosti


Pravni zastupnici ,Ardosa", „Trimaksa" i „Karamata" negiraju da je VAC kupio većinski paket akcija „Novosti".

Posle izjave predstavnika menadžmenta VAC-a da je ta grupa kupila više od 62 odsto akcija „Novosti" oglasili su se pravni zastupnici firmi koje su sa VAC-om ušle u partnerski odnos pri kupovini akcija „Novosti". Oni negiraju tvrdnje VAC-a da je kupio većinski paket akcija „Novosti" i najavljuju da će zbog preuzimanja firme „Ardos" protiv VAC-a preduzeti pravne mere.

Advokati firme „Ardos" koja drži blizu 25 odsto akcija „Novosti", a koja je sada u vlasništvu VAC-a, smatraju da je Milan Beko kao drugi partner u poslu oštećen i navode da će svoje interese štititi pravnim putem.

Nenad Popović, pravni zastupnik „Ardosa", negira tvrdnje VAC-a da je ta medijska grupa kupila 62 odsto akcija „Novosti" i da se sada samo čeka mišljenje Komisije za zaštitu konkurencije da bi se VAC upisao kao vlasnik svih 62 odsto akcija.

„Što se tiče samog ugovornog odnosa pogrešno se tvrdi u izjavama VAC-a da su oni kupili i da su stekli vlasništvo nad akcijama 'Novosti', to je potpuno netačno. Povodom toga postoji jedan poslovni odnos", kaže on.

Oni nikada nisu postali vlasnici "Novosti", oni jesu dali kredit na sticanje vlasništva nad akcijama "Novosti" tek pošto su "Novosti" kupljenje u najvećem delu i za taj kredit koji su dali i koji nije dospeo imaju odgovarajuća sredstva obszbeđenja, ali nikako se to ne može tumačiti da su oni postali vlasnici, niti su u jednom momentu bili prisutni, niti su upravljali "Novostima" po tom osnovu", navodi Popović.

Pravni zastupnici firmi „Ardos", „Trimaks" i „Karamat", koje su u partnerskom odnosu sa VAC-om, kažu da su Komisiji za zaštitu konkurencije podneli zahtev da se u najkraćem roku zvanično izjasni o tome da li je VAC-u odobrena medijska koncentracija i da li se na njih primenjuje novi ili stari zakon. Imajući u vidu da je za sticanje kontrole većinskog dela akcija prethodno potrebno da dobiju odobrenje, oni su taj zahtev podneli za vreme važenja starog zakona o zaštiti konkurencije koji nije poznavao postojanje pozitivne pravne fikcije, te i nisu mogli da nastave i podnesu zahtev za promenu vlasništva nad ovim firmama da bi stekli većinsko vlasništvo u "Novostima", a da prethodno ne dobiju odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije", objašnjava Popović.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi