Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Suđenje napadaču na novinara traje već pet godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 07. 2010.

Izvor: Pres

Suđenje napadaču na novinara traje već pet godine


Loznica - Nastavak suđenja bivšem policajcu Lj. T., koji je optužen da je pre pet godina brutalno pretukao lozničkog novinara Vladimira Mitrića, odloženo je juče u Osnovnom sudu u Loznici za 8. septembar.

Ponovni sudski postupak protiv Lj. T. vodi se po odluci drugostepenog suda u Šapcu. U prvostepenom postupku kojim je predsedavala sudija Dragica Aleksić, Lj. T. je osuđen na šest meseci zatvora zbog fizičkog napada na Mitrića, a optuženi je uložio žalbu na tu presudu.

Novo ročište biće održano pet godina posle brutalnog fizičkog napada na Mitrića, dopisnika „Večernjih novosti“ iz Loznice, kome su 12. septembra 2005. godine u ulazu zgrade u centru grada, u kojoj je stanovao, palicom za bejzbol nanete teške povrede.

Prema oceni stručnjaka za sudsku medicinu, taj napad je predstavljao pokušaj ubistva ali je kvalifikovan kao nanošenje teških telesnih povreda, a veoma je sličan načinu na koji je u Jagodini 2001. godine ubijen novinar Milan Pantić.

- Posle brutalnog napada dodeljena mi je neprekidna policijska zaštita koja traje nepunih pet godina. Mnogi smatraju da mi je upravo to uslov opstanka jer sam se u nizu tekstova o kriminalu na obe obale Drine zamerio mnogima - rekao je Mitrić.

Pre nego što je Mitrić bio brutalno fizički napadnut njegov automobil parkiran u centralnom gradskom prostoru tri puta je bio oštećen, a počinioci ni do danas nisu otkriveni.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi