Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Truba svira s "Pinka"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 07. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Truba svira s "Pinka"


RTS neće prenositi 50. sabor trubača u Guči

Predsednik Opštine Lučani Slobodan Jolović uputio je juče otvoreno pismo glavnom i odgovornom uredniku RTS Aleksandru Tijaniću, u kome je osudio odluku javnog servisa da ove godine ne bude medijski pokrovitelj 50. Sabora trubača u Guči.

Tijanić je odluku RTS obrazložio neumerenim uslovima organizatora Sabora. Prenos će ove godine biti emitovan na "Pinku".

- Nudili smo da finale Sabora prenosimo direktno, a da ostalih dana emitujemo jednočasovne preglede - rekao je Tijanić. - Oni su, međutim, tražili da pet dana direktno prenosimo svako veče. Zahtev je bio i da u reklamnom prostoru platimo 160 hiljada evra, što smo odmah odbili.

Jolović smatra da je izuzetno važno da Sabor, čiji je generalni pokrovitelj Vlada Srbije i koji treba da otvori predsednik Boris Tadić, treba da bude emitovana na javnom servisu. Guča, po oceni Jolovića, u vreme Sabora predstavlja istorijsku nit nacionalnog identiteta, srpsku duhovnost, a "apsurd je da nacionalna televizija ne bude medijski pokrovitelj jedne takve manifestacije".
E. V. N.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi