Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vlada Vojvodine uslovila prihvatanje ponude VAC-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 09. 2010.

Izvor: Politika

Vlada Vojvodine uslovila prihvatanje ponude VAC-a


Novi Sad – Vlada Vojvodine juče je prihvatila ponudu nemačke medijske grupacije VAC da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u „Dnevnik – Vojvodina presu” pod uslovom da se novim ugovorom između „Dnevnik – Holdinga” i novih većinskih vlasnika, zaposlenih u „Dnevnik – Vojvodina presu” preciznije urede odnosi.

Po predlogu pokrajinske vlade „Dnevnik – Vojvodina pres” preuzela bi obavezu da „Dnevnik – Holding” i ubuduće predlaže glavnog i odgovornog urednika lista „Dnevnik” i zamenika generalnog direktora „Dnevnik – Vojvodina presa”. Traži se i da novi vlasnici ne mogu da prodaju svoj udeo u „Dnevnik – Vojvodina presu” drugim privatnim ili fizičkim licima narednih 10 godina, kako bi se stvorili stabilni uslovi za nesmetan rad i poslovanje ovog preduzeća i onemogućile zloupotrebe.

Prilikom prodaje udela, zaposleni u „Dnevnik – Vojvodina presu” su dužni da ih u skladu sa zakonom prvo ponude „Dnevnik – Holdingu”, kao manjinskom vlasniku, po tržišnim cenama. U tom slučaju, Vlada AP Vojvodine će pružati neophodnu finansijsku pomoć listu „Dnevnik” u mesečnom iznosu od pet miliona dinara, u periodu od 2011. do 2013. godine, jer smatra da je neophodno da građani Vojvodine budu potpunije informisani o radu pokrajinskih organa putem ovog lista, kao i da pomogne njegovom bržem finansijskom oporavku.

M. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi