Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS dao Skupštini rok sedam dana, Slavica Đukić traži hitan sastanak!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 10. 2010.

Izvor: Pres

RTS dao Skupštini rok sedam dana, Slavica Đukić traži hitan sastanak!


BEOGRAD - Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović poslala je juče pismo direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću u kojem traži da se sastanu u ponedeljak u 12 sati u Domu Narodne skupštine kako bi postigli dogovor o načinu otplate 3,3 miliona evra duga koji parlament ima prema Javnom servisu na ime troškova prenošenja sednica u protekle dve godine.

Zahtev je usledio nakon prekjučerašnjeg saopštenja RTS-a da će prekinuti prenose sednica Skupštine ako ne bude postignut dogovor o plaćanju duga.U Izjavi za Pres, Đukić-Dejanović, međutim, nije odgovorila na pitanje kada i kako Skupština planira da vrati pare RTS-u.

- Kao i većina poslanika, i ja smatram da je javnost u radu parlamenta neophodna, zbog čega moramo učiniti sve da u razgovorima sa Javnim servisom pronađemo rešenje za TV prenose, do eventualnog osposobljavanja skupštinskog kanala. Parlamentarni kanal jeste jedino pravo rešenje za obezbeđenje javnosti u radu, ali to je kao što je poznato, skopčano sa velikim finansijama sredstvima koje prosto nisu predviđene budžetskim planom za ovu godinu - kaže predsednica Skupštine.

Direktor Javnog servisa Aleksandar Tijanić kaže za Pres da je RTS dao Skupštini rok od sedam dana.

- Iza tog zahteva stoji cela naša kuća - upravni odbor, sindikat i poslovodstvo Javnog servisa. Nadamo se da će dogovor biti postignut i da ćemo naći način da parlament isplati dug u dve-tri rate u određenom roku. Parlament treba da je primer poštovanja zakona i finansijske discipline - rekao je Tijanić za Pres.

B. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi