Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS: Nismo platili Italijanima 200.000 za prenos utakmice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 10. 2010.

Izvor: Pres

RTS: Nismo platili Italijanima 200.000 za prenos utakmice


BEOGRAD - Odgovorni urednik sportskog programa Javnog servisa Zoran Marković rekao je za Pres da RTS nije platio 200.000 evra za prenos fudbalske utakmice Italija-Srbija, pošto je utakmica prekinuta nakon sedam minuta zbog divljanja srpskih navijača na stadionu „Luiđi Feraris“ u Đenovi.

- Novac nije uplaćen italijanskoj televiziji RAI za prenos. Jeste da je trajao prenos sa stadiona u Đenovi, ali to nije bila utakmica, već neredi. Prvo se čeka odluka UEFA, da li će utakmica da se registruje sa 3:0 za Italiju ili će biti održan novi meč jer je italijanska policija napravila velike propuste u obezbeđenju utakmice. Mi ne bežimo od plaćanja, ali tek posle odluke UEFA razgovaraćemo sa kolegama u Italiji. Ako se bude igrala nova utakmica, ostaje cifra koja je dogovorena za prekinuti meč, a ukoliko bude registrovano 3:0, pregovaraćemo da se plati samo za sedam minuta utakmice - objašnjava Marković.

RTS je posle teških pregovora sa Italijanima uspeo da dogovori direktan prenos meča između Italije i Srbije u poslednjem trenutku i to uz posredovanje Fudbalskog saveza Srbije. Problem je bio u tome što je FS Italije za 3,5miliona evra prodao televiziji RAI prava prenosa svih utakmica kvalifikacija u kojima je Italija domaćin.

RAI je preko RTS-a hteo da izvuče dobar deo tih para, pa je prvo tražio 500.000 za prenos meča u Đenovi. Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić je tada izjavio da Javni servis najverovatnije neće prenositi utakmicu pošto nema da plati pola miliona evra, ali su Italijani nakon teških pregovora spustili cenu na 200.000.

B. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi