Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Aleksandar Tijanić me nikada nije cenzurisao
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 10. 2010.

Izvor: Politika

Aleksandar Tijanić me nikada nije cenzurisao


Maja Uzelac, jedna od autorki emisije „Gužva” koja je skinuta sa programa RTS-a smatra da je problem ipak tehničke prirode


Emisija „Gužva” poznate novinarke i autorke kultnog „Kulturnog nokauta” MajeUzelac i Tijane Todorović, voditeljke i urednice mnogih muzičkih emisija, koja je trebalo da bude emitovana u četvrtak na Drugom kanalu RTS-a, iznenada i bez ikakve najave, skinuta je sa programa javnog medijskog servisa.

Da podsetimo, tema ove trodelne emisije je stanje na našoj kulturnoj sceni (n)ovih dana, a na primeru Oktobarskog salona. U emisiji je trebalo da se govori o kulturnoj politici koja se vodi (ili ne vodi), koncepcijama koje se biraju (ili nameću), novcu koji se daje (ili ne daje), dometima koji se postižu (ili ne postižu), sve uz pomoć, a i saplitanje, mnogih aktera ove scene, koja je mnogo uzbudljivija nego što to izgleda spolja, kako je to saopšteno u najavi ove emisije.

Prema rečima Duške Vučinić-Lučić, pi-ara Radio-televizije Srbije, ova emisija je skinuta sa redovnog programa zbog toga što neki učesnici svojim izjavama i stavovima nisu zadovoljavali standarde predstavljanja koje neguje ove medijska kuća, a i kako je to dodatno objasnila, svaka televizija zadržava pravo izmene svog programa.

Jedna od autorki sporne „Gužve” Maja Uzelac, koja se trenutno nalazi van zemlje, izjavila je za naš list da nema pojma o čemu se radi i da i dalje veruje da je bio neki tehnički problem u RTS-u.

Napravila sam zajedno sa Tijanom Todorović zanimljivu emisiju, ništa oštriju nego što je bila većina izdanja „Nokauta” koji su na RTS-u emitovani tokom skoro dve godine. Dakle, pošto me Tijanić nikada nije cenzurisao, ne mogu da poverujem da bi sada sa tim počeo, rekla nam je u SMS poruci Maja Uzelac.

I. Masniković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi