Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Pink” večera – poklon ili korupcija?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 10. 2010.

Izvor: Dnevnik

„Pink” večera – poklon ili korupcija?


Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je juče članove Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da kao poklon prijave večeru koju je tokom sastanka evropskih regulatornih tela u Beogradu organizovao vlasnik televizije “Pink” Željko Mitrović.

U saopštenju NUNS-a izražena je zabrinutost što su čelnici RRA svoje kolege iz bivše SFRJ odveli na splav “Bahus” na, kako je navedeno, "druženje" koje je organizovao Mitrović.

Informaciju je potvrdio zamenik predsednika Saveta RRA-e Goran Karadžić, odgovarajući na pitanja da li je večera održana i ko je platio, saopštilo je to udruženje, i navelo da je u pismu predsedniku NUNS-a Vukašinu Obradoviću Karadžić odbacio sumnju da je reč o korupciji.

– Konsultovali smo se s Odborom Agencije za borbu protiv korupcije i smatramo da 'druženje' na “Bahusu” treba podvesti pod klauzulu primanja poklona. Zato NUNS poziva članove RRA-e da postupe u skladu sa Zakonom o borbi protiv korupcije i prijave ovaj poklon, ali i ostala plaćena 'druženja' na koja su pozvani zato što su članovi regulatornog tela – izjavio je Obradović, a preneo NUNS.

Karadžić je napisao da je Mitrović, koji ima televizije u svim državama bivše SFRJ sem Hrvatske, želeo da ugosti predstavnike regulatornih tela, kao i da su čelnici RRA i ranije obedovali s nizom predstavnika emitera. U pismu su posebno navedeni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, predsednik Upravnog odbora B-92 Veran Matić, ali i Nadežda Gaće, doskorašnja predsednica NUNS-a koji je ovlašćeni predlagač kandidata za RRA.

Po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, merila po kojima se određuje koji se poklon smatra prigodnim i obavezu njihovog prijavljivanja i evidentiranja utvrđuje Agencija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi