Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pojas za spasavanje za Radio Valjevo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 10. 2010.

Izvor: Politika

Pojas za spasavanje za Radio Valjevo


Valjevo – Posle treće, neuspele aukcijske prodaje, skupštinska većina se saglasila da grad ponovo preuzme ulogu osnivača Radio Valjeva.

Zapravo, shvatili su odbornici, kao i gradski čelnici, da bi se na njih svalila odgovornost za nestanak 43 godine stare radio-stanice koja je, pored ostalog kao neposredni hroničar, na audio trakama i drugim nosačima zvuka sačuvala ono što su decenijama njeni novinari beležili o društvenom, privrednom, kulturnom, sportskom i drugim aspektima života na prostoru Valjeva i celog Kolubarskog okruga.Naravno, i ovaj pojas za spasavanje imao je svoju cenu.

Od 26 zaposlenih 16 je moralo da ode uz otpremninu od 200 evra po godini radnog staža, ali i da Radio prenese na osnivača, odnosno grad, a tu su i dva hektara zemljišta sa objektom emisionog centra od 300 kvadrata, jedan stan i garaža.

– Tačno je da zakon ne predviđa da lokalna vlast može biti osnivač medija, ali mi nismo izuzetak u tome. Primera radi, na isti način je Beograd stao iza Studija B, kao i lokalne samouprave iza radija u Kragujevcu, Jagodini i više gradova u Vojvodini – kaže Radmila Mrdak-Prlić, v. d. urednika Radio Valjeva.

Ona je ubeđena da će mlada i poletna ekipa novinara i tehničara koja je ostala u Radiju kvalitetom programa u potpunosti opravdati podršku dobijenu od osnivača, ali i od svojih sugrađana.
B. Novović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi