Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  VAC dao novi rok "Dnevnik holdingu"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 10. 2010.

Izvor: Politika

VAC dao novi rok "Dnevnik holdingu"


Medijska grupacija VAC zahteva da se novosadski „Dnevnik holding” do 5. novembra izjasni u vezi sa ponudom ove kompanije da pokloni svoj udeo od 55 procenata u zajedničkom društvu „Dnevnik Vojvodina pres” (DVP) zaposlenima u ovom preduzeću.

„’Dnevnik holding’, koji se do danas nije izjasnio u vezi s ponudom, time sprečava da zaposleni postanu suvlasnici DVP-a i nepromišljeno dovodi u opasnost budućnost preduzeća. Zastupnici zaposlenih u DVP-u su spontano prihvatili ovu ponudu-poklon VAC-a još 10. septembra”, navodi se u saopštenju kompanije VAC.

Uslov za ponudu-poklon je da „Dnevnik holding” odustane od svih potraživanja koje ima prema VAC-u, a, kako objašnjavaju u saopštenju oni time žele da „rasterete Dnevnik i njegove zaposlene u ovim ekonomski teškim vremenima”.

Iz tih razloga medijska grupacija VAC želi da se, u okviru ovog poklona odrekne 55 procenata, odnosno 1, 8 miliona evra zajma koji je kao član društva stavila na raspolaganje DVP-u. Zahtev za povraćaj preostalih kredita Medijska grupacija VAC bi odložila za period od pet godina, tokom koga bi se odrekla pripadajućih kamata.

O ovom predlogu VAC-a pozitivno se izjasnila Vlada Vojvodine, na čelu sa Bojanom Pajtićem, a dogovor između ove medijske grupacije i zaposlenih u DVP-u podržali su veći broj sindikalnih udruženja, kao i misija OEBS-a u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

B. M. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi