Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ne govore vlaški već rumunski
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 11. 2010.

Izvor: Pravda

Ne govore vlaški već rumunski


Na TV Bor ukinuta emisija "Retrospektiva"

Bor – Dr Predrag Balašević, predsednik Vlaške demokratske stranke Srbije sa sedištem u Boru, obavestio je novinare da je na TV Bor ukinuta emisija na vlaškom jeziku „Retrospektiva“.

On je rekao da je u nezvaničnom razgovoru sa direktorom TV Bor saznao da je reč o emisiji u kojoj se govori rumunski, a ne vlaški jezik.Balašević je dodao da je od glavnog urednika istovremeno doznao da se, navodno, čeka standardizacija vlaškog jezika, a dok se taj posao ne završi emisije „Retrospektiva“ na borskoj televiziji neće biti.

– TV Bor je opštinski javni servis i u obavezi je da emituje i programe na jezicima nacionalnih manjina. Kvalitet nije na zadovoljavajućem nivou, ali zašto se redakcija i uredništvo TV Bor nisu pobrinuli da poboljšaju sadržaj? Nećemo da dozvolimo da se emisija ugasi, nego ćemo, u skladu sa zakonom, najenergičnije zahtevati da se „Retrospektiva“ vrati – rekao je dr Balašević.
B. F.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi