Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bagzi tuži Pres, traži odštetu od čak 2,5 miliona dinara!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 11. 2010.

Izvor: Pres

Bagzi tuži Pres, traži odštetu od čak 2,5 miliona dinara!


Beograd - Zaštićeni svedok Dejan Milenković Bagzi tužio je Pres i na ime narušenog ugleda, časti i pretrpljenih bolova zatražio odštetu od čak 2,5 miliona dinara!



Kao jedan od dokaza Bagzi je Višem sudu u Beogradu uz tužbu podneo i nalaz lekara specijaliste, u kome stoji da se njegova supruga Jasna „izuzetno potresla zbog napisa u novinama“. Ovo je, inače, prvi put da se Milenković otkako je dobio status svedoka saradnika oglašava u javnosti.

Dejan Milenković nas tuži zbog teksta pod naslovom „Kako je Bagzi legalizovao krvave pare“, objavljenog 1. oktobra ove godine. U ovom tekstu bavili smo se pitanjem zašto je država dozvolila da Milenković u legalan biznis uloži novac zarađen mafijaškim poslovima, a Bagzijevi advokati sada tvrde da je to „govor mržnje“!?!

„Legalno i dostojanstveno“

Milenković se u tužbi poziva i na Zakon o programu zaštite učesnika u krivičnom postupku, ali se taj zakon tumači krajnje problematično. Naime, najpre se ukazuje da su podaci u vezi sa programom zaštite „službena tajna“, a onda tvrdi da je Pres „bio dužan da pre objavljivanja informacija proveri sve podatke“.

U tužbi se navodi da Dejan Milenković „sada vodi potpuno legalan i dostojanstven život, koliko je to moguće, jer je pod stalnom prismotrom jedinice za zaštitu svedoka koja mu, koliko god mu omogućavala normalan život, uskraćuje deo slobode i kontroliše sva njegova poslovna i druga ponašanja“.

Na kraju tužbe, Pres se optužuje da je spornim tekstom nameravao da Milenkovića „označi kao metu za odstranjivanje“!

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen kaže za Pres da svedoci saradnici, bez obzira na povlašćeni status koji su dogovorili sa tužilaštvom i sudom, nisu amnestirani za dela koja su eventualno počinili posle dobijanja tog statusa.

- Neću da ulazim u konkretan slučaj i odnose zaštićenog svedoka i medija, ali svakako da mediji imaju pravo da se bave ličnostima iz javnog života. A poznato je da svedoci saradnici prema stavu Evropskog suda za ljudska prava iz Strazbura imaju status javnih ličnosti - kaže Homen.

Tužilaštvo nema ništa s tim

Slobodan Homen podseća da je Dejan Milenković Bagzi pred zakonom jednak sa svim ostalim građanima.

- U tom smislu on ima pravo kao i svi da podnese tužbu protiv bilo koga, ali sud i tužilaštvo moraju da uzmu u obzir sve okolnosti prilikom razmatranja te tužbe - navodi Homen.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić nema komentar jer „tužilaštvo apsolutno nema veze sa privatnom tužbom svedoka saradnika“.

 Antrfile: Sporni lekarski izveštaj

U izveštaju lekara specijaliste KBC „Bežanijska kosa“ Miodraga Vukovića od 01.10.2010. navedeno je: „Jasna Milenković se danas izuzetno potresla zbog natpisa u novinama, kratkotrajno mrak na očima i praktično kolaps sa.... reakcijom. Svesna, orijentisana... Ranije imala lupanja srca, zbog čega uzima lekove, povremeno ima osećaj knedle u grlu“.

Međutim, u izveštaju nadležnog kardiologa dr Irene Živanović je navedeno da je Milenkovićeva „poslednja četiri dana pod stresom...“.

Dakle, Bagzijeva supruga je i pre objavljivanja teksta u Presu imala aritmiju i niži pritisak?!

U tužbi je navedeno da je objavljivanje teksta „teško pogodilo“ Milenkovićevu suprugu i decu.

Ekipa lista Pres



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi