Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Štrajk u Bi-Bi-Siju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 11. 2010.

Izvor: RTS onlajn

Štrajk u Bi-Bi-Siju


Novinari "Bi-Bi-Sija" u štrajku, zbog plana te kompanije da smanji deficit nastao u penzionom programu. Reforma podrazumeva duži rad i veće doprinose zaposlenih, a i manje penzije na drugoj strani.

Članovi Nacionalnog sindikata novinara počeli su 48-časovni štrajk u medijskoj kući Bi-Bi-Si, zbog plana te kuće da se povećaju nameti zaposlenima, kako bi se smanjio deficit u penzionom programu kompanije.

Menadžment britanskog javnog servisa planira da smanji deficit u penzionom programu, tako što će se zaposlenima odbijati jedan odsto više novca za penzije nego do sada.

Takođe, predviđa se duže radno vreme zaposlenih i manja izdvajanja za penzije, kako bi se smanjio deficit koji je sada oko 1,7 milijardi evra.



"Bi-Bi-Si je predložio izmenu postojećeg penzionog plana i njegovu zamenu novim, koji predviđa duži rad i veće doprinose zaposlenih na jednoj, a manje penzije na drugoj strani", navodi se u saopštenju Nacionalnog sindikata novinara, koji predstavlja 4.100 zaposlenih u britanskom javnom servisu.

Sindikat novinara je kategorički odbio reformu penzionog programa, nazivajući je "pljačkom koja je nametnuta zaposlenima u sklopu rešavanja globalne ekonomske krize".Predstavnici sindikata očekuju da će štrajk uticati na većinu informativnih emisija i najavljuju novi štrajk za 15. novembar.

Tehničko i osoblje koje radi u produkciji programa Bi-Bi-Sija prihvatilo je izmenjeni penzion program koji im je ponudio menadžment te kompanije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi