Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dozlogrdilo radnicima „RS partners PES“ u Surdulici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 11. 2010.

Izvor: Pres

Dozlogrdilo radnicima „RS partners PES“ u Surdulici


Surdulica - Stotinak radnika „RS partners PES“ u Surdulici, koji štrajkuju već šest meseci, juče je napalo i novinarske ekipe. Snimatelju RTS-a Igoru Ivanoviću radnici su zabranili da snima, nazivajući ga pogrdnim imenima. Pretili su i ostalim novinarima.

Radnicima se nije dopalo što RTS i drugi novinari u svojim izveštajima prenose i izjave poslovodstva fabrike.

Violeta Đorđević, član štrajkačkog odbora, kaže da je ljudima dozlogrdilo i moli za razumevanje.

- Nemamo čime da hranimo porodice, mesecima nismo primili ni dinara. Nikoga nije briga što mi mesecima štrajkujemo ovde ispred fabrike. Izvinjavamo se novinarima i dobro je da niko nije povređen - kaže Violeta Đorđević, član štrajkačkog odbora.

Andrej Dimitrijević iz Beograda, jedan od vlasnika, kaže da ne razume zašto radnici i dalje štrajkuju.

- Ispunili smo im zahteve, isplatili zaostale plate i obezbedili poslove u vrednosti od 3,2 miliona evra, a firma je likvidna - rekao je Dimitrijević.

Predsednik štrajkačkog odbora Dragan Stojković kaže da će radnici radikalizovati proteste ukoliko država nešto ne preduzme.

- Tražimo da nam se isplate zarade po kolektivnom ugovoru, a ne minimalce. Želimo da nam se poveže radni staž. Pa zamislite, daju nam po sto dinara mesečno za topli obrok - kaže Stojković.

„RS partners PES“ proizvodi elektromotore za automobile. Prodat je firmi „RS junajted partners grup“ iz Beograda po početnoj ceni od 87 miliona dinara. Kupac je bio u obavezi da investira 3,2 miliona dinara.

J. S.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi