Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Đukanović: Vlast se plaši istine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 11. 2010.

Izvor: Pravda

Đukanović: Vlast se plaši istine


Emisija „Na liniji“ Radio „Fokusa“ prekinuta tokom gostovanja Tomislava Nikolića

„Na liniji“, informativno-politička emisija radio „Fokusa“, koju uređuje i vodi novinar Vladimir Đukanović, juče je na nekoliko minuta prekinuta tokom gostovanja predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Kako za „Pravdu“ kaže autor Đukanović, ovo nije prvi put da se sa nepoznatih lokacija i od nepoznatih počinilaca ometa emitovanje programa radija „Fokus“, ali je prvi slučaj da je došlo do potpunog prekida signala.

– Tačno u 12 sati, usred intervjua sa Tomislavom Nikolićem, program je prekinut a signal sa Crnog vrha je nestao. Srećom, prekid je potrajao svega nekoliko minuta i naša tehnička služba je odmah reagovala i obezbedila uspostavljanje signala. Ne mogu zaista da verujem da je u 21. veku moguće da se mediji prekidaju i guše samo zato što se usuđuju da misle drugačije od aktuelne vlasti, odnosno zato što šire istinu koje se režim očigledno plaši. To je delo profesionalaca koje je angažovala vlast, jer ne može bilo ko da obustavi radio signal. I sam Nikolić je bio vrlo neprijatno iznenađen onim što se desilo tokom njegovog gostovanja – kaže Đukanović.

Autor emisije „Na liniji“ ističe da represija sa bilo čije strane neće sprečiti njega i ostale novinare i urednike radija „Fokus“ da nastave da profesionalno obavljaju svoju dužnost i javnost obaveštavaju o svim aktuelnim temama u Srbiji.

– Na neki način mi predstavlja čast što smo ovakvoj vlasti baš moja emisija i ja „trn u oku“ i poručujem im da nas ništa ne može zaustaviti – kaže Vlada Đukanović.

S. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi