Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Policijska kontrola ima političku pozadinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 11. 2010.

Izvor: Danas

Policijska kontrola ima političku pozadinu


Protest zbog pritisaka na albansku RTV „Spektri“ u Bujanovcu

Bujanovac - Redakcija Radio-televizije „Spektri“ u Bujanovcu koja emituje program na albanskom jeziku, u jučerašnjem saopštenju koje je potpisao direktor Jeton Isamilji oštro protestuje zbog „vanredne kontrole policijskih inspektora, a po nalogu Višeg tužilaštva iz Beograda, zbog navodnog emitovanja radijskog programa bez dozvole“.

„Pored provere dokumentacije o emitovanju programa, policijski inspektori su krenuli i u kontrolu poslovanja naše medijske kuće u poslednje tri godine navodeći da će istraga biti nastavljena i narednih dana uz kontrolu i programske šeme, što je potpuno mimo svih zakonskih normi“, navodi se u saopštenju.

Redakcija navodi da „smatra da ovakvi potezi imaju političku pozadinu i da su usmereni ka diskriminaciji Albanaca i osporavanju njihovog prava na informisanje na maternjem jeziku što je Ustavom Srbije zagarantovano“.

Ukoliko se pritisak nastavi, iz „Spektrija“ najavljuju i „mogućnost da pozovu građane na odbranu televizije, a od nadležnih organa traže da se otkriju inspiratori ovakvog vida pritiska na medij na albanskom jeziku“, navodi se u saopštenju.

V. R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi